Järbo Hembygdsförening

vinjett

Kulturspaning 2021

Det här året har föreningen bara kunnat genomföra ett program som kallades "Kulturspaning, lördag 4 september. Det var som en "tipspromenad".

Länk till sidan

Nationaldagen 2018

Efter den extrema försommarvärmen bjöd denna nationaldag på ganska kyligt väder och lite snålblåst. Trots det kom det ganska mycket folk.

Bildgalleri 

Nationaldagen 2017

Nationaldagsfirandet kombinerades detta år med föreningens 90-årsjubileum. Det blev mycket sång och musik, fika och en del av föreningens samlingar visades upp.

Bildgalleri 

Midsommarfirande 2019

Skönt sommarväder, massor av publik, lekar, allsång och uppträdande av Ovansjö Folkdanslag - ja, vad mer kan man önska sig av en midsommarafton på Hembygdsgården.

Bildgalleri 

Midsommarfirande 2018

Även i år undgick man regnet om än med en hårsmån. Stämningen var som vanligt god med musik, lekar och fika. Midsommar är en högtid att träffas och ha trevligt.

Bildgalleri 

Midsommarfirande 2017

I år invigdes en en helt ny midsommarstång, vilket fick den konsekvensen att man måste ta hjälp av Magnus stora traktor. Men dansen gick förstås bra ändå.

Bildgalleri 

Julmarknad 2010-2015

Julmarknaden vid första advent har länge varit en tradition för hela Järbo. Vid hembygdsgården, Folkets Hus har folk samlats kring marknadsstånd och tomtar. Dock har Hembygdsföreningen upphört med detta efter 2015.

Bildgalleri

Hembygdsdag

Hembygdsdagen i augusti är tyvärr en av de evenemang som blivit allt svårare att hålla liv i av olika skäl. Här är bilder från 2010 som var det senaste tillfället.

Hembygdsdagen 2010

Arkiv

Här har vi samlat bilder från olika evenemang längre tillbaka liksom annat material om händelser i Järbo. Vidare kommer Yttebyns Bygdeforskares sidor att läggas in.

Arkivsidor

Sidan uppdaterad 2022-02-26